Χειρουργική αποκατάσταση νεοπλασιών ουροποιητικού 2018-06-04T15:53:09+00:00

Χειρουργική αποκατάσταση νεοπλασιών ουροποιητικού

Οπισθοηβική ριζική προστατεκτομή

Η ριζική προστατεκτομή είναι η επέμβαση εκλογής για τον καρκίνο του προστάτη. Πραγματοποιείται με τομή 6εκ άνωθεν της ηβικής σύμφυσης και κατά μέσο όρο απαιτεί τέσσερις μέρες νοσηλείας. Ο ασθενής κινητοποιείται από την πρώτη μέρα.

Ριζική κυστεκτομή

Στην Βιοκλινική Αθηνών πραγματοποιούμε ριζική κυστεκτομή είτε για λόγους κακοήθειας είτε για παρηγορητικούς λόγους. Στην πρώτη περίπτωση δημιουργούμε νεοκύστη με την χρήση εντέρου, ενώ αν αυτό δεν είναι εφικτό μετά την αφαίρεση της κύστης κάνουμε ουρητηροδερμοστομίες. Οι άλλοι λόγοι που αφαιρούμε την ουροδόχο κύστη είναι σε καταστάσεις που απειλούν την ζωή, όπως βαριές αιμορραγίες μετά από ακτινοβολίες (μετακτινική κυστίτιδα κ.α.). Διάρκεια νοσηλείας 7-10 μέρες.

Ριζική νεφρεκτομή

Η ριζική νεφρεκτομή είναι το χειρουργείο εκλογής για τον εντοπισμένο καρκίνο του νεφρού και όχι μόνο. Αφαιρείται en bloc ο νεφρός με το περικυστικό λίπος, μέρος του ουρητήρα και τα αγγεία. Κυρίως είναι ογκολογικό χειρουργείο για κακοήθεια, αλλά επίσης πραγματοποιείται και σε καταστάσεις όπου ο νεφρός είναι μη λειτουργικός και προκαλεί προβλήματα (π.χ. πυρετούς, αιμορραγίες, Α.Υ. κλπ.). Διάρκεια νοσηλείας πέντε ημερών περίπου.

Ριζική νεφροουρητηρεκτομή

Την πραγματοποιούμε σε περιπτώσεις κακοήθειας αποχετευτικής μοίρας του ανώτερου ουροποιητικού. Αφαιρείται ο νεφρός και ο ουρητήρας σε όλο το μήκος του. Αρχικά αφαιρούμε το ουρητηρικό στόμιο διουρηθρικά. Διάρκεια νοσηλείας πέντε ημερών περίπου.

Ριζική ορχεκτομή

Με τομή χαμηλή βουβωνική κινητοποιείται ολόκληρος ο όρχις και αφαιρείται μαζί με τον σπερματικό τόνο. Πρόκειται για επέμβαση εκλογής στην περίπτωση καρκίνου του όρχεως. Διάρκεια νοσηλείας μια ημέρα.

Ριζική και μερική πεεκτομή

Ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιο και έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με το βάθος που διηθεί. Και οι δυο ανωτέρω επεμβάσεις πραγματοποιούνται και η διάρκεια νοσηλείας είναι μία με δυο μέρες.